
• 4 kaltētas baltmaizes šķēles,
• 1 glāze baltvīna,
• 1 litrs vistas buljona,
• 10 ķiploka daiviņas,
• 2 kūpināti vistas šķiņķīši,
• 1 tējkarote karija,
• 50 mililitru saldā krējuma,
• sāls,
• pipari,
• zaļumi,
• olīveļļa cepšanai.
Baltmaizi, ko šim nolūkam sakaltēju, aplēju ar baltvīnu un atstāju izmirkt. Ķiploka daiviņas notīrīju un sasmalcināju, pēc tam katliņā sakarsētā eļļā apcepu. Izmērcēto maizi sasmalcināju kopā ar vīnu un pievienoju ceptajiem ķiplokiem. Pielēju arī buljonu un uz nelielas uguns vārīju apmēram 20 minūtes, lai alkohols izgarotu. Pēc tam zupā liku gabaliņos sagrieztu kūpināto vistas gaļu, piekaisīju arī karija garšvielu, piparus, bet sāli pat nevajadzēja. Savu kārtu gaidīja iesākta mazā konservēto zaļo zirnīšu kārbiņa, tāpēc arī tos te izmantoju. Tā kā katliņā zupas bija vairāk, nekā tikai vienai ēdienreizei, saldo krējumu arī pievienoju klāt, nevis šķīvī pirms ēšanas, un visu uzvārīju. Porciju traukos pasniegtai zupai varam pārkaisīt sasmalcinātus zaļumus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma