● 2 mīksti banāni,
● 2 olas,
● 4 ēdamkarotes medus,
● 120 gramu sviesta,
● ½ tējkarotes sodas,
● 2/3 tējkarotes cepamā pulvera,
● 220 gramu pilngraudu auzu miltu,
● 60 gramu tumšās šokolādes.
Vispirms sviestu liku kausēties bļodiņā uz lēnas uguns. Tā kā medus jau bija sacukurojies, arī to pieliku turpat un izkausēju kopā ar sviestu. Lielākā bļodā ar dakšiņu saspaidīju mīkstus banānus, piesitu olas, pievienoju sviestu ar medu un kārtīgi samaisīju. Citā bļodā sajaucu kopā pilngraudu auzu miltus, sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielu, piemetot arī šķipsniņu sāls. Pēc tam samaisīju abu bļodu saturu kopā. (Ja mīkla šķiet par šķidru, tai varam vēl piekaisīt miltus.) Visbeidzot sakapāju gabaliņos tumšo šokolādi un pievienoju cepumu mīklai. To uz vismaz pusstundu ievietoju ledusskapī atpūsties, pēc tam ar karoti liku mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai veidojas cepumiņi. Tie var būt gan lielāki, gan mazāki. Cepu tos 10 – 15 minūtes, līdz kļuva zeltaini brūni. Cepšanas laiks atkarīgs no krāsns un cepumu lieluma. Atdzisušus tos pēc izvēles vēl varam arī izgreznot ar kādu glazūru.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma