Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Cepumu, krēmsiera un rabarberu kārtojums

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu cepumu “Dāmu pirkstiņi”,

• 300 gramu maskarpones,

• 200 mililitru saldā krējuma,

• 120 gramu pūdercukura,

• 400 gramu nomizotu rabarberu,

• 50 gramu cukura,

• piens mērcēšanai, zemenes (pēc izvēles).

Nomizotus rabarberu kātus sagriezu gabaliņos un bēru katliņā. Piekaisīju cukuru, arī vaniļas cukuru garšai un pielēju pavisam nedaudz ūdens. Uz vidējas uguns, palaikam apmaisot, vārīju, līdz rabarberi jau sāk izšķīst. Pabiezo skābeno masu pilnībā atdzesēju. Saputoju saldo krējumu, pakāpeniski piekaisot pūdercukuru un vaniļas cukuru. Beigās piekūlu klāt arī klasisko svaigo krēmsieru, lai veidojas viendabīgs krēms. Stikla veidnes (22×17 centimetri) apakšu noklāju ar plānu krēma kārtiņu, tad pa vienam tur izkārtoju ātri pienā iemērktus cepumus. Tiem pāri izlīdzināju pusi baltā krēma, pēc tam – daļu rabarberu masas, ko papildināju ar šķēlītēs sagrieztām svaigām zemenēm. Tad atkal pāri izkārtoju pienā apmērcētus cepumus, pēc tam krēmu un visam pāri – rabarberu masu. Veidni ievietoju ledusskapī, lai garšas savelkas. Vislabāk to tur atstāt pa nakti.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.