● spināti,
● rukola,
● apelsīns,
● greipfrūts,
● pomelo,
● sāls,
● melnie pipari,
● ogu sīrups,
● eļļa,
● valrieksti,
● baltais siers.
Rukolas un spinātu lapiņas noskaloju, apsusināju un izliku uz šķīvja. Virs tām kārtoju apelsīna un greipfrūta fileju gabaliņus bez baltajām plēvītēm. Ja ir, te iespējams izmantot vēl arī pomelo augļa filejas. Salātiem labi iederējās arī mazās mocarellas bumbiņas, taču tās varam izgriezt arī no cita mīkstā baltā siera. Viegli pārkaisīju sāli un piparus un pārlaistīju ar mērcīti, ko pagatavoju, sajaucot ogu sīrupu ar augu eļļu attiecībā 1 : 2. Beigās salātus pārkaisīju ar sadrupinātiem valriekstiem un lazdu riekstiem. Iederēsies, protams, arī pekanrieksti, Indijas vai citi.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma