Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

LABU APETĪTI! Cūkgaļa ar kartupeļiem un sieru

● 400 gramu liesas cūkgaļas vai karbonādes,
● 2 sīpoli,
● 6 kartupeļi,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas,
● 1 ēdamkarote sviesta,
● 4 ēdamkarotes skābā krējuma,
● 4 ēdamkarotes majonēzes,
● 100 gramu siera,
● 1 tējkarote ķiploku pulvera,
● sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

Lai pagatavotu sātīgu un gardu sacepumu, vispirms gaļu sagriezu strēmelītēs. Piekaisīju sāli, piparus un gaļas garšvielas. Pievienoju vienu ēdamkaroti augu eļļas, samaisīju un atstāju apmēram stundu, lai garšas ievelkas. Sīpolus nomizoju, sagriezu pusgredzenos un apcepu augu eļļā. Kartupeļus vajadzētu nomizot un sagriezt apmēram puscentimetru biezās ripiņās. Taču šoreiz, lai ātrāk varētu tikt pie gatavā rezultāta, izmantoju veikalā iegādātos jau nomizotos un izvārītos kartupeļus 400 gramu iepakojumā. Tad tos atlika tikai sagriezt ripiņās. Bet, lai gaļa un kartupeļi būtu gatavi vienā laikā, nu vajadzēja apcept arī gaļas gabaliņus.

Mērcei samaisīju skābo krējumu kopā ar majonēzi un ķiplokiem.

Veidni ietaukoju ar sviestu un uzkārtoju tajā pusi kartupeļu. Virsū izlīdzināju pusi mērces, tad izliku arī apcepto cūkgaļu, apceptos sīpolus, virs tiem – arī plānās šķēlītēs sagrieztus pāris tomātus, otru daļu kartupeļu un visu pārsmērēju ar atlikušo mērci.

Nepieciešamās stundas vietā cepu gaļu ar kartupeļiem līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī tikai apmēram pusstundu un minūtes 5 – 10 pirms ēdiena gatavības vēl pārkaisīju visu ar sarīvētu sieru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.