
• 800 gramu cūkgaļas ribiņu,
• 6 konservētu ananasu riņķīši,
• olīveļļa,
• 5 ēdamkarotes sojas mērces,
• 3 ēdamkarotes kečupa,
• 100 mililitru baltvīna,
• 300 mililitru konservēto ananasu sīrupa,
• 3 ēdamkarotes “Teriyaki” mērces.
Cūkgaļas gabalu sagriezu pa vienai ribiņai, cenšoties atstāt gaļu kauliņam abās pusēs. Konservēto ananasu riņķīšus pārgriezu uz pusēm. Pannā sakarsētā eļļā ribiņas apgrozot apcepu, tad pārliku katlā. Pievienoju visas pārējās sastāvdaļas, uzvārīju un lēni vārīju vismaz stundu, līdz mērce bija novārījusies apjomā un kļuvusi sīrupaina.
- Brigita Skaistkalne