● 300 gramu zivs filejas,
● 300 gramu rīvētu burkānu,
● 3 vidēji lieli sīpoli,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari,
● majonēze,
● olas.
JŪRAS ASARI, derēs arī cita baltā zivs, izfilēju un sagriezu gabalos. Tos apviļāju miltos un izcepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Pēc tam zivi sadalīju mazākos gabaliņos.
Uz rupjās rīves sarīvēju burkānus un apcepu nelielā augu eļļas daudzumā. Nomizoju un sagriezu sīpolus, arī tos izcepu eļļā. Mazliet pagaidīju, līdz šīs salātu sastāvdaļas atdziest, tad samaisīju ar sāli un pipariem pēc garšas, kā arī nedaudz majonēzes. Pārliku salātu traukā, izlīdzināju un virspusi pārsmērēju ar majonēzi. Visu vēl pārkaisīju ar iepriekš izvārītām, nolobītām un sarīvētām dažām paipalu oliņām. Greznot var ar svaigām diļļēm un dzērvenēm.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma