
• 1 baklažāns,
• 1 kabacītis,
• 1 saldais pipars,
• 1 sīpols,
• 2 tomāti,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 40 mililitru augu eļļas,
• 1/2 tējkarotes Provansas garšaugu maisījuma,
• sāls,
• malti melnie pipari.
Baklažānu nomazgāju un sagriezu ceturtdaļripiņās. Bļodā pārkaisīju ar sāli un atstāju uz vismaz 10 minūtēm. Pēc tam nomazgāju un nospiedu lieko mitrumu. Baklažānus liku pannā ar augu eļļu un apcepu apmēram sešas minūtes. Jauno kabacīti šoreiz gan nomizoju, tad sagriezu tāpat kā baklažānus, uzkaisīju sāli un cepu augu eļļā 8 – 10 minūtes. No sēkliņām iztīrītu saldo piparu sagriezu nelielos gabaliņos, sīpolu – pusgredzenos, ķiplokus – smalki. Tos pannā ar augu eļļu cepu apmēram 5 minūtes. Pēc tam visus apceptos dārzeņus kopā atkal liku pannā. Vienu tomātu nomazgāju un sagriezu kubiciņos, otru sarīvēju uz rupjās rīves, tādējādi atbrīvojoties arī no mizas. Tomātus pievienoju pārējiem dārzeņiem pannā, piekaisīju vēl sāli, arī piparus un sausās garšvielas. Uzliku pannai vāku un ēdienu sautēju vēl 10 – 12 minūtes līdz gatavībai.
- Brigita Skaistkalne