● 2 burkāni,
● 1 saldais kartupelis,
● 1 neliels kabacis vai cukīni,
● 1 sīpols,
● 2 ķiploka daiviņas,
● 1 dzeltenā paprika,
● 1 kārbiņa konservētu smalcinātu tomātu savā sulā,
● 1 kārbiņa konservētu sarkano pupiņu,
● 1 tējkarote sāls,
● 1 tējkarote piparu,
● 1 tējkarote kūpinātas saldās paprikas pulvera,
● šķipsniņa Kajēnas piparu,
● augu eļļa,
● pētersīļu zaļumi.
Dārzeņus nomazgāju, nomizoju vai izņēmu sēklas – kas nu kuram bija nepieciešams. Tos sagriezu gabaliņos. Katlā ielēju augu eļļu un tajā apcepu sīpolus, ķiplokus, burkānus, saldos kartupeļus, kabačus un papriku. Pēc tam tā saturu pārlēju ar konservētiem smalcinātiem tomātiem savā sulā. Pievienoju arī garšvielas un sautēju, līdz dārzeņi kļuva mīksti. Tad noskaloju konservētās sarkanās pupiņas un piemaisīju dārzeņiem. Visu kopā vēl vismaz pāris minūtes pasautēju. Šādu sautējumu, pārkaisītu ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem, varam baudīt gan ar skābo krējumu, gan arī ar mērcīti, kas pagatavota no pāris ēdamkarotēm bezpiedevu jogurta, ēdamkarotes laima sulas, sasmalcinātām dillītēm, sāls un pipariem pēc garšas. To varam pasniegt arī kopā ar kādu gaļas ēdienu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma