Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Dārzeņu un kvinojas salāti

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu cukīni,

• 200 gramu saldo piparu,

• 20 gramu ķiploku,

• 200 gramu tomātu,

• 150 gramu zaļo zirnīšu,

• 150 gramu kvinojas,

• 50 gramu olīveļļas,

• sāls,

• pētersīļu zaļumi;

mērcei:

• 30 gramu citrona sulas,

• 20 sojas mērces,

• 50 gramu olīveļļas,

• sāls,

• cukurs,

• pipari.

Vienu iepakojuma maisiņu ar kvinoju liku karstā buljonā vārīties 15 – 20 minūtes līdz gatavībai, pēc tam notecināju un atdzesēju. No sēkliņām iztīrītu sarkano saldo piparu un cukīni sagriezu gabaliņos. Šos dārzeņus viegli apcepu pannā ar eļļu un pievienoju spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Divus dažādu krāsu tomātus sagriezu gabaliņos, konservētos zaļos zirnīšus notecināju. Bļodā savienoju apceptos dārzeņus kopā ar izvārīto kvinoju, tomātiem un zirnīšiem. Labi samaisīju mērcei paredzētās sastāvdaļas, pārlēju salātiem un uzmanīgi sajaucu. Arī kādu sasmalcinātu zaļumiņu varam uzkaisīt.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.