Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Dārzeņu zupa ar gailenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 400 gramu gaileņu,

● 1 sīpols,

● 4 kartupeļi,

● 2 burkāni,

● 1 cukīni,

● sāls,

● pipari,

● šķipsna rīvēta muskatrieksta,

● timiāns,

● lauru lapa,

● augu eļļa,

● nedaudz sviesta,

● pētersīļu lapiņas.

Gailenes iztīrīju, sagriezu un kopā ar sasmalcinātu sīpolu cepu augu eļļā nelielā karstumā apmaisot, līdz sēnēm izdalījies mitrums un ar sīpoliem tās bija viegli apcepušās. Tad katlā tām pārlēju litru ūdens, pievienoju nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus un skaidiņās sarīvētus burkānus. Piekaisīju sāli un piparus un vārīju apmēram desmit minūtes. Pēc tam pieliku skaidiņās sarīvētu cukīni, lauru lapu, timiānu un muskatriekstu. Vārīju vēl 5-10 minūtes. Kad dārzeņi bija gatavi, noņēmu zupu no uguns un iemaisīju sakapātus pētersīļu zaļumus un sviestu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.