
• 150 gramu mīkstā siera,
• 3 dažādu krāsu saldie pipari,
• 1 sarkanais sīpols,
• zaļumi pēc izvēles,
• 3 ēdamkarotes olīveļļas,
• 2 ēdamkarotes citrona sulas,
• 1 ēdamkarote šķidra medus,
• 1 ēdamkarote franču sinepju,
• malti melnie pipari,
• sāls.
Visus dārzeņus un pētersīļu zaļumus nomazgāju un apsusināju. Saldos piparus iztīrīju no sēkliņām. Tos un nomizotu sarkano sīpolu sagriezu salmiņos. Ja salātiem izmantojam fetu, brinzu vai mocarellu, siers jāsagriež nelielos kubiņos. Mazās mocarellas bumbiņas atstāju nesagrieztas. Mērcei bļodiņā līdz viendabīgai konsistencei samaisīju olīveļļu, citrona sulu, šķidru medu, franču sinepes, sāli un piparus. Lielākā bļodā saldajiem pipariem, sīpoliem un sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem pārlēju pagatavoto mērci un visu samaisīju, pikantumam pievienojot arī spiedē sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Tad visu pārliku salāttraukā un papildināju ar mazajām mocarellas bumbiņām.