Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Deserts: svaigie ķirbju un ābolu salāti

Foto: Brigita Skaistkalne

● 200 gramu ķirbja,

● 200 gramu ābolu,

● 2 ēdamkarotes rozīņu,

● 50 gramu cukura,

● 3 ēdamkarotes skābā krējuma,

● kanēlis.

LIELĀS oranžās ogas gabalam nogriezu mizu un mīkstumu uz rupjās rīves sarīvēju. Lielu ābolu nomizoju, izgriezu serdi, bet mīkstumu sagriezu nelielās skaidiņās. Sauju rozīņu nomazgāju, pārlēju ar karstu ūdeni un uzbriedināju vairākas minūtes, pēc tam ūdeni nolēju un rozīnes apsusināju. Bļodā samaisīju ķirbjus, ābolus un rozīnes, pievienojot cukuru un skābo krējumu, un pārkaisīju ar kanēli. Cukuru varam pievienot pat mazāk, nekā receptē norādīts, bet mērcei izmantot, piemēram, bezpiedevu jogurtu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.