● 400 gramu doktordesas,
● 2 sīpoli,
● 200 mililitru saldā krējuma,
● 100 mililitru ūdens,
● 1 ēdamkarote tomātu biezeņa,
● 1 ēdamkarote sojas mērces,
● sāls,
● pipari,
● 1 ēdamkarote augu eļļas.
Desu sagriezu strēmelītēs. Nomizoju un smalki sagriezu sīpolus. Desu apcepu pannā ar augu eļļu, pēc minūtēm piecām pieliku sīpolus un cepu vēl dažas minūtes. Nu pievienoju saldo krējumu (tas var nebūt pats treknākais), ūdeni, sojas mērci un tomātu biezeni un vārīju visu apmēram desmit minūtes. Piekaisīju sāli un piparus. Ja mērci vēlamies biezāku, to vēl varam ietumēt ar kviešu miltiem vai kukurūzas cieti, ko gan nedarīju. To varam celt galdā kopā ar vārītiem rīsiem, makaroniem, kartupeļiem, kā arī kāpostu vai citiem salātiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma