Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Doktordesas strēmelītes saldajā krējumā

Foto: Brigita Skaistkalne

● 400 gramu doktordesas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 sīpoli,

● 200 mililitru saldā krējuma,

● 100 mililitru ūdens,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 ēdamkarote tomātu biezeņa,

● 1 ēdamkarote sojas mērces,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● pipari,

● 1 ēdamkarote augu eļļas.

Desu sagriezu strēmelītēs. Nomizoju un smalki sagriezu sīpolus. Desu apcepu pannā ar augu eļļu, pēc minūtēm piecām pieliku sīpolus un cepu vēl dažas minūtes. Nu pievienoju saldo krējumu (tas var nebūt pats treknākais), ūdeni, sojas mērci un tomātu biezeni un vārīju visu apmēram desmit minūtes. Piekaisīju sāli un piparus. Ja mērci vēlamies biezāku, to vēl varam ietumēt ar kviešu miltiem vai kukurūzas cieti, ko gan nedarīju. To varam celt galdā kopā ar vārītiem rīsiem, makaroniem, kartupeļiem, kā arī kāpostu vai citiem salātiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.