Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Dzērveņu ķīselis ar pienu

Foto: Brigita Skaistkalne

● Dzērvenes – 100–200 g,

● cukurs – 50 g,

● ūdens – 400 ml,

● kartupeļu ciete – 30 g,

● citrona miziņa,

● vaniļas cukurs.

Šādu gardumu, atkarībā no pievienotā cietes daudzuma, iespējams pagatavot gan šķidrāku un ar kādu krēmu vai putukrējumu ēdamu, gan arī biezāku – ar pienu ēdamu.

OGAS NOSKALOJU, katliņā tās ar kartupeļu stampiņu saspaidīju, tad pārlēju ar ūdeni un uzvārīju. Pēc tam izkāsu, sulu lēju atpakaļ katliņā, piebēru cukuru, pievienoju citrona miziņu un vaniļas cukuru. Piemaisīju arī aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti (bieza ķīseļa pagatavošanai parasti to lieku četras ēdamkarotes uz litru šķidruma, bet, ja ķīseli vēlos tikai iebiezināt, pietiek pat ar vienu ēdamkaroti cietes) un visu uzvārīju. Ķīseli lēju traukā, pārkaisīju ar cukuru un atdzesēju. Šoreiz to ēdu ar pienu. Gardi un veselīgi.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.