Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Labu apetīti! Dzērveņu "rozītes"

Foto: Brigita Skaistkalne

• 60 gramu cepumu “Savoiardi”,

• 25 grami sviesta,

• 30 mililitru dzērveņu sulas,

• 100 gramu baltās šokolādes.

Cepumus, ko dēvējam arī par “dāmu pirkstiņiem” un izmantojam tiramisu pagatavošanai, ar mīklas rulli sasmalcināju. Drupatām pievienoju mīkstu sviestu un pielēju dzērveņu sulu. Visu labi samaisīju. Balto šokolādi salauzīju gabaliņos un izkausēju, pēc tam piemaisīju cepumu masai. Sārto masu sapildīju silikona veidnītēs un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Ja veidnīšu nav, masu varam likt ledusskapī, pēc pusstundas veidot no tās bumbiņas un apviļāt cukurā vai kokosriekstu skaidiņās. Pēc kāda laika “rozītes” no veidnītēm atbrīvoju un rotāju ar krāsainiem cukura graudiņiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.