Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Forele ar spinātiem krējuma mērcē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 600 – 800 gramu foreles filejas,

• sāls,

• pipari,

• sviests,

• 100 gramu spinātu,

• 200 mililitru saldā krējuma,

• 100 gramu saulē kaltēto tomātu.

Zivi noskaloju zem remdena tekoša krāna ūdens un apsusināju, pēc tam tai novilku ādu. Fileju no abām pusēm iemasēju ar sāli un pipariem un sagriezu gabalos. Pannā izkausēju sviesta pikucīti un kārtoju tur foreles gabalus. Cepu, līdz tie kļuva viegli brūni. Kad tie jau bija gandrīz izcepušies, tos uz pannas apvērsu otrādi. Pievienoju smalkāk saplūkātus spinātus, sīki sagrieztus saulē kaltētos tomātus un pārlēju saldo krējumu. Zem vāka visu kopā sautēju vismaz trīs minūtes. Mērci beigās vēl papildināju ar kaperiem. Gardajam ēdienam kā piedevu šoreiz izmantoju pēc norādījumiem uz iepakojuma izvārītu kuskusu, taču tam piestāv arī pasta vai bulgurs.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.