
● 300 gramu cāļa maltās gaļas,
● 1 kabacītis,
● 2 olas,
● 3 ēdamkarotes miltu,
● ½ tējkarotes cepamā pulvera,
● sīpolu lociņi,
● 6 ēdamkarotes augu eļļas,
● 1 ķiploka daiviņa,
● 1 tējkarote kaltētas raudenes,
● sāls,
● malti melnie pipari.
Kabacīti nomizoju, sarīvēju uz rupjās rīves un nospiedu lieko šķidrumu. Lociņus sīki sagriezu, ķiplokus sasmalcināju spiedē. Miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri izsijāju. Bļodā maltajai gaļai pievienoju olas, lociņus un ķiplokus, piekaisīju svaigi maltus piparus un kaltētu raudeni. Visu rūpīgi samaisīju. Pēc tam pieliku rīvētos kabačus un izsijāto miltu maisījumu. Atkal visu labi samaisīju un atstāju siltumā minūtes piecas. Pannā uzkarsēju augu eļļu un ar ēdamkaroti liku tajā pagatavoto mīklu tā, lai izveidojas plācenīši. Cepu tos līdz zeltainai garoziņai vispirms no vienas puses, tad apvērsu, uzliku pannai vāku un turpināju cept uz vidējas uguns vēl minūtes trīs, pēc tam vāku noņēmu un cepu, līdz arī otra puse kļuva zeltaini brūna. Tādējādi izcepu visu pagatavoto maltās gaļas un kabaču mīklu. Gatavos plācenīšus izliku uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli. Labi garšo ar skābo krējumu vai dārzeņu salātiem.