Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Kāpostu un mannas kotletes

Foto: Brigita Skaistkalne

• 700 gramu svaigu kāpostu,

• 50 gramu mannas,

• 2 olas,

• dilles,

• 2 ēdamkarotes augu eļļas,

• sāls,

• malti melnie pipari.

Divus mazus kāpostiņus noskaloju zem tekoša ūdens un sasmalcināju, cenšoties sagriezt pēc iespējas smalkāk. Tad liku lielajā bļodā, piekaisīju sāli un ar rokām rūpīgi, nedaudz saspiežot, samaisīju, lai sāk izdalīties sula un kāposti kļūtu mīkstāki. Atsevišķi ar dakšiņu sakūlu olas un iemaisīju kāpostos. Piekaisīju mannu un atkal visu labi samaisīju. Sasmalcināju dilles, arī tās un maltus piparus piejaucu klāt. Kāpostu masu atstāju mierā minūtes 15, lai manna nedaudz uzbriest. Pēc tam pannā uzkarsēju augu eļļu un liku tajā no masas izveidotas nelielas kotletes. Cepu tās no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Gatavās kotletes vēl varam izlikt uz papīra dvieļa, lai tur uzsūktos liekās taukvielas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.