Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti!: Kartupeļi ar maltu cūkgaļu un tomātiņiem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 350 – 400 gramu kartupeļu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 400 gramu maltas cūkgaļas,

• 1 sīpols,

• 2 ķiploka daiviņas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 ēdamkarote kurkumas,

• augu eļļa,

• sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• pipari,

• 200 gramu ķirštomātiņu,

• timiāns,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• pētersīļi.

Vispirms pannā sakarsētā eļļā, sadrupinot un apmaisot, strauji apcepu malto gaļu. Tad plīts karstumu samazināju un pievienoju klāt sasmalcinātu sīpolu, sāli, maltus piparus un dažas minūtes sautēju. Pēc tam pieliku arī sasmalcinātus ķiplokus un timiānu. Vēl brīdi pasautēju un liku klāt nomizotus un šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Pārkaisīju kurkumu, pārlēju karstu ūdeni tā, lai gaļa un kartupeļi būtu tikko pārsegti, un lēni sautēju minūtes 15, līdz kartupeļi kļuva mīksti. Nu pieliku pārgrieztus ķiršu tomātiņus. Tā kā ledusskapī iepakojumā vēl bija atlicis nedaudz saldā krējuma, arī to pievienoju pannas saturam, jo mērcīte šādam ēdienam nekaitēja. Visu pāris minūtes izkarsēju, pievienoju vēl mazliet sāls un piparus pēc garšas. Beigās pārkaisīju sasmalcinātas pētersīļu lapiņas.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.