
• 350 – 400 gramu kartupeļu,
• 400 gramu maltas cūkgaļas,
• 1 sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 ēdamkarote kurkumas,
• augu eļļa,
• sāls,
• pipari,
• 200 gramu ķirštomātiņu,
• timiāns,
• pētersīļi.
Vispirms pannā sakarsētā eļļā, sadrupinot un apmaisot, strauji apcepu malto gaļu. Tad plīts karstumu samazināju un pievienoju klāt sasmalcinātu sīpolu, sāli, maltus piparus un dažas minūtes sautēju. Pēc tam pieliku arī sasmalcinātus ķiplokus un timiānu. Vēl brīdi pasautēju un liku klāt nomizotus un šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Pārkaisīju kurkumu, pārlēju karstu ūdeni tā, lai gaļa un kartupeļi būtu tikko pārsegti, un lēni sautēju minūtes 15, līdz kartupeļi kļuva mīksti. Nu pieliku pārgrieztus ķiršu tomātiņus. Tā kā ledusskapī iepakojumā vēl bija atlicis nedaudz saldā krējuma, arī to pievienoju pannas saturam, jo mērcīte šādam ēdienam nekaitēja. Visu pāris minūtes izkarsēju, pievienoju vēl mazliet sāls un piparus pēc garšas. Beigās pārkaisīju sasmalcinātas pētersīļu lapiņas.
– Brigita Skaistkalne
Reklāma