
• 450 mililitru kefīra,
• 400 gramu kabaču,
• 4 olas,
• dilles,
• pētersīļi,
• 280 gramu miltu,
• ½ tējkarotes sodas,
• ½ tējkarotes sāls,
• šķipsniņa maltu melno piparu,
• augu eļļa.
Vispirms uz smalkās rīves sarīvēju nomizotu kabača gabalu. Piemaisīju sāli un atstāju minūtes desmit, lai izdalās sula, pēc tam lieko šķidrumu nospiedu. Sasmalcināju diļļu un pētersīļu zaļumus.
Mazliet uzsildītam kefīram bļodā piesitu olas un ar putojamo slotiņu labi sakūlu. Piejaucu rīvētos kabačus, zaļumus un maltos piparus. Miltus ar sodu samaisīju un piesijāju kabaču masai. Visu kopā labi samaisīju, lai nepaliek miltu kunkuļi. Mīklai jābūt biezākai par dzeramo jogurtu. To vēl atstāju vismaz minūtes desmit nostāvēties. Tad karstu pannu ietaukoju ar augu eļļu, ar kausiņu lēju tajā mīklu un izlīdzināju. Cepu pankūku uz vidējas uguns vispirms no vienas, tad otras puses līdz gatavībai. Pirms katras nākamās mīklu atkal kārtīgi samaisīju. Izceptās pankūkas liku uz lēzenā šķīvja citu virs citas. Lieliski garšoja gan siltas, gan atdzisušas. Tās varam gan salocīt, gan sarullēt, pildīt ar krēmsieru ar ķiplokiem vai baudīt ar skābo krējumu.