Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Ķirbju un banānu pankūkas ar ogām (1)

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 mīksts banāns,

• 200 gramu ķirbja mīkstuma,

• 1 ola,

• ½ tējkarotes cepamā pulvera,

• ½ tējkarotes kanēļa,

• šķipsna sāls,

• 3 ēdamkarotes auzu pilngraudu miltu,

• mellenes (svaigas vai saldētas).

Ķirbja gabalam nogriezu mizu un pankūkām nepieciešamā lieluma mīkstumu sarīvēju. Gatavu banānu ar dakšiņu samīcīju un pievienoju klāt. Pēc tam – arī pārējās sastāvdaļas: olu, cepamo pulveri, auzu pilngraudu miltus, kanēli garšai, šķipsniņu sāls, kā arī lielogu mellenes. Ogas gan šoreiz bija tik lielas, ka nācās tās pārgriezt uz pusēm, lai tās labāk iekļautos mīklā. Visu kārtīgi samaisīju un no mīklas, liekot to ar karoti pannā ar uzsildītu olīveļļu, uz lēnas uguns cepu pankūkas, līdz tās kļuva zeltaini brūnas no abām pusēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri (1)

Anna
17:53 25.02.2025
Nu jau tā kā par daudz aizraujamies ar banānu bāšanu gandrīz visur. Nemaz jau visur tas banānu salkanums neiet kopā.

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.