
• 1 mīksts banāns,
• 200 gramu ķirbja mīkstuma,
• 1 ola,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• ½ tējkarotes kanēļa,
• šķipsna sāls,
• 3 ēdamkarotes auzu pilngraudu miltu,
• mellenes (svaigas vai saldētas).
Ķirbja gabalam nogriezu mizu un pankūkām nepieciešamā lieluma mīkstumu sarīvēju. Gatavu banānu ar dakšiņu samīcīju un pievienoju klāt. Pēc tam – arī pārējās sastāvdaļas: olu, cepamo pulveri, auzu pilngraudu miltus, kanēli garšai, šķipsniņu sāls, kā arī lielogu mellenes. Ogas gan šoreiz bija tik lielas, ka nācās tās pārgriezt uz pusēm, lai tās labāk iekļautos mīklā. Visu kārtīgi samaisīju un no mīklas, liekot to ar karoti pannā ar uzsildītu olīveļļu, uz lēnas uguns cepu pankūkas, līdz tās kļuva zeltaini brūnas no abām pusēm.
- Brigita Skaistkalne
Nu jau tā kā par daudz aizraujamies ar banānu bāšanu gandrīz visur. Nemaz jau visur tas banānu salkanums neiet kopā.