Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Ķirbju un dzērveņu krēms ar vaniļas mērci

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu ķirbja,

• 150 gramu dzērveņu,

• 150 gramu cukura,

• 250 mililitru saldā krējuma,

• 1,5 tējkarotes želatīna,

• rīvēta citrona miziņa.

Želatīnu uzbriedināju apmēram divās ēdamkarotēs auksta novārīta ūdens. Gabalu ķirbja sarīvēju skaidiņās, kopā ar noskalotām dzērvenēm liku katliņā un, pielejot dažas ēdamkarotes ūdens, uzvārīju. Pēc tam turpināju visu vārīt tik ilgi, līdz ķirbji kļuva mīksti un ogas sāka šķīst. Tad ar mietveida mikseri masu sablendēju, liku katliņu uz vēl karstā plīts riņķa un, masu neuzvārot, tajā izšķīdināju uzbriedināto želatīnu. Piekaisīju arī cukuru un rīvētu citrona miziņu. Masu atdzesēju un iecilāju tajā saputotu saldo krējumu. Šis saldēdiens labi garšo kopā ar vaniļas mērci. Pulveri no paciņas labi sakūlu kopā ar aukstu pienu pēc norādījumiem uz iepakojuma.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.