
• 400 gramu kārba konservētu turku zirņu,
• 250 gramu kuprlaša konservu,
• 1 liels tomāts,
• 1 svaigs gurķis,
• ½ sarkanā sīpola,
• pētersīļu zaļumi,
• 2 ēdamkarotes olīveļļas,
• 1 ēdamkarote citrona sulas,
• sāls,
• 1 tējkarote graudaino sinepju,
• pipari.
Turku zirņus noskaloju aukstā ūdenī un notecināju. Konservēto lasi ar dakšiņu sasmalcināju. Gurķi nomizoju un, tāpat kā tomātu, sagriezu nelielos kubiņos, bet sarkano sīpolu – smalkās strēmelītēs. Sasmalcināju pētersīļu lapiņas. Visas sagatavotās sastāvdaļas savienoju lielākā bļodā. Vēl tikai bija jāpagatavo mērcīte. Šim nolūkam izmantoju eļļu no laša konserviem, tai pielēju citrona sulu, pieliku graudainās sinepes un pēc garšas piemaisīju sāli un piparus. Mērci pārlēju salātiem bļodā un visu uzmanīgi sajaucu.