
• 3 olas,
• 150 gramu krēmsiera,
• 2 ēdamkarotes auzu miltu,
• sāls,
• zaļumi (lociņi, dilles, pētersīļi),
• sviests cepšanai.
PILNGRAUDU auzu miltus un šķipsniņu sāls piekaisīju bļodā saklapētām olām, krēmsieram un noskalotiem, nosusinātiem un sasmalcinātiem zaļumiem. Tos varam izvēlēties dažādus, šoreiz bagātīgi pievienoju sīpolu lociņus, pētersīļu lapiņas, dilles, kā arī mazliet spinātu. Ja mājās nav auzu miltu, tos iespējams iegūt, auzu pārslas samaļot miltos kafijas dzirnaviņās. Protams, kviešu milti arī derēs. Visu labi samaisīju. Nelielā pannā, lai pankūku būtu vieglāk apvērst, izkausēju mazliet sviesta un ar karoti lēju tur mīklu. Cepu no abām pusēm, līdz pankūka kļuva maigi brūna. Tā izcepu visu mīklu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma