● 100 gramu sviesta,
● 180 gramu cukura,
● 1 ola,
● 130 gramu krēmsiera,
● 200 gramu miltu,
● 1/3 tējkarotes sodas.
Mīkstu sviestu maisīju kopā ar cukuru. Kad cukurs jau bija izkusis, pievienoju olu un krēmsieru un rūpīgi sajaucu. Miltus izsijāju, samaisīju ar sodu un, pakāpeniski piekaisot, iemaisīju pabiezu mīklu. Bļodu pārsedzu ar pārtikas plēvīti un uz stundu ievietoju ledusskapī. Pēc tam ar mitrām rokām no mīklas veidoju nelielas bumbiņas un izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, tās vēl nedaudz saplacinot. Jāievēro gan, ka mīkla cepoties izplešas, tādēļ cepumus nevajadzētu likt pārāk tuvu citu pie cita. Plāti ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un tos cepu minūtes 15 – 20, tad no krāsns izņēmu un atdzesēju.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma