● ¼ kūpinātas vistas,
● 150 gramu puscietā siera,
● 100 gramu gurķu,
● 1 burkāns,
● 1 kārbiņa konservētas kukurūzas,
● 1 – 2 ēdamkarotes majonēzes,
● 1 ķiploka daiviņa,
● sāls,
● drupināti pipari,
● dilles.
Gurķus sagriezu salmiņos, piekaisīju mazliet sāls un atstāju minūtes desmit ievilkties, pēc tam sulu nospiedu. Vistas girosus, tos esmu iecienījusi tādēļ, ka gaļa vairs nav jāatdala no kauliem, sagriezu salmiņos, tāpat arī sieru. Burkānu nomizoju, to varam sarīvēt uz korejiešu burkānu rīves vai arī sagriezt ar dārzeņu mizojamo nazi. Kukurūzu notecināju, diļļu zaļumus sasmalcināju. Majonēzei piemaisīju spiedē sasmalcinātus ķiplokus un sajaucu ar sagatavotajām pārējām salātu sastāvdaļām. Ja nepieciešams, garšai vēl varam pievienot sāli un piparus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma