
• 1 sarkanais sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• olīveļļa,
• 1 glāze kvinojas,
• 1 sarkanais saldais pipars,
• ķirbja šķēle,
• ½ kārbas konservētu melno pupiņu,
• ½ glāzes saldētu vai konservētu zaļo zirnīšu,
• 2 tomāti,
• šķipsna čili pārslu,
• sāls,
• pipari,
• 1,5 glāzes dārzeņu buljona,
• sīpolu lociņi.
Sīpolus un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju, tad sautējamajā katlā sakarsētā olīveļļā apcepu. Pēc tam pievienoju noskalotu un notecinātu kvinoju, no sēkliņām iztīrītu un gabaliņos sagrieztu sarkano saldo piparu, līdzīga lieluma gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu un tomātus, konservētus zirnīšus un nokāstas un noskalotas konservētas melnās pupiņas. Piekaisīju arī čili pārslas, piparus un sāli. Pārlēju visu ar buljonu, uzliku katlam vāku, uzvārīju un turpināju lēni vārīt, līdz kvinoja gatava un šķidrums tajā sasūcies. Tam vajadzēja 20 – 25 minūtes. Pagaršoju, vai vēl nevajag sāli un piparus, sautējumu ar dakšiņu uzirdināju un pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma