
• 1 neliels baklažāns,
• vairākas franču bagetes šķēlītes,
• feta vai salātu siers,
• ķirštomātiņi,
• 1 ķiploka daiviņa,
• bazilika lapiņas,
• sāls,
• pipari,
• augu eļļa.
Bagetes šķēlītes apcepu ar eļļu nedaudz ietaukotā pannā no abām pusēm, līdz tās kļuva kraukšķīgas. Baklažānu sagriezu ripiņās un sālītā ūdenī paturēju apmēram 20 minūtes, pēc tam noskaloju un nospiedu lieko šķidrumu. Ripiņas no abām pusēm apcepu pannā ar augu eļļu līdz gatavībai. Uz apceptajām maizītēm liku pa ceptajai baklažāna ripiņai un sasmalcināta ķiploka vietā uzkaisīju svaigi maltu kaltētu ķiploku un piparu maisījumu. Virs baklažāniem izliku nelielos gabaliņos sagrieztu fetu un pārgrieztus ķirštomātiņus. Ja vēlamies, uzkodas vēl varam papildināt ar kaperiem. Rotājumam – kāda svaiga bazilika lapiņa.