Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Mazsālītie gurķīši ar ķiplokiem, dillēm un citronu

Foto: Brigita Skaistkalne

• 4 nelieli svaigi gurķi,

• 15 mililitru olīveļļas,

• ½ citrona,

• sāls pēc garšas,

• 1/3 tējkarotes maltu melno piparu,

• 2 ķiploka daiviņas,

• dilles.

Gurķus nomazgāju, apsusināju un gareniski sagriezu četrās daļās. Notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcināju spiedē. Pusei citrona izspiedu sulu un caur sietiņu notecināju, lai nepaliek sēkliņas. Diļļu zaļumus noskaloju, apsusināju un smalki sagriezu. Gurķus liku bļodā, pievienoju ķiplokus un dilles, piekaisīju sāli un piparus. Pielēju olīveļļu un citrona sulu, visu labi samaisīju un vismaz uz pusstundu ievietoju ledusskapī.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.