
• 2 banāni,
• 150 gramu prjaņiku,
• 500 gramu 20 % skābā krējuma,
• 150 gramu cukura,
• 10 gramu želatīna,
• 50 mililitru ūdens.
Želatīnu, paciņā gan bija atlicis nedaudz vairāk par 10 gramiem, aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju. Ukrainā ražotus prjaņikus sagriezu kubiņos, nomizotus banānus – gabaliņos. Lielajā bļodā skābo krējumu sakūlu kopā ar cukuru, līdz tas bija izšķīdis, – to gan nebēru tik daudz, cik receptē norādīts, jo banāni kūkai piešķir ne tikai aromātu, bet arī saldumu, tāpat – arī prjaņiku glazūra. Želatīnu izkausēju, to neuzvārot, padzesēju un iemaisīju skābajā krējumā. Pievienoju arī sagrieztos banānus un prjaņikus un visu labi samaisīju. Masu izlīdzināju ar pārtikas plēvīti izklātā veidnē, pārsedzu ar plēvīti un ievietoju ledusskapī. To vajadzētu atstāt mierā vismaz trīs stundas, līdz kūka būs sastingusi. Tā gan tur palika pa nakti. Pēc tam gardumu apvērsu uz lēzenā šķīvja, atbrīvoju no pārtikas plēvītes un rotāju ar banānu ripiņām un piparmētru lapiņām.