
• 1 citrons,
zemenes,
• mellenes,
• avenes,
• persiki,
• mango – pēc izvēles,
• saišķītis piparmētru,
• svaigs timiāns,
• 2 – 3 ēdamkarotes želatīna,
• 1 tējkarote cukura.
Šoreiz pievienoju arī konservētu ananasu gabaliņus, taču svaigs ananass, kā arī kivi neļaus želejai sastingt, tādēļ tos šādiem gardumiem nav ieteicams izmantot. Želejai savukārt noderēs arī gatavais dažādu zāļu tēju maisījums. Citronam nogriezu dzelteno miziņu un sagriezu to strēmelītes. Pusei citrona izspiedu sulu. Tējkannā liku citrona miziņas, piparmētras un timiānu, pārlēju 300 mililitru vārīta ūdens un ļāvu ievilkties. 20 gramu želatīna aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju. Pēc tam katliņā ielēju nedaudz zāļu tējas, pievienoju citrona sulu, cukuru pēc garšas un visu uzkarsēju, neļaujot uzvārīties. Noņēmu no uguns, pieliku uzbriedināto želatīnu un maisot izkausēju. Tad pielēju atlikušo zāļu tēju un samaisīju. Ogas un augļus pārlēju ar pagatavoto zāļu tēju un ievietoju ledusskapī, lai želeja sastingst.
- Brigita Skaistkalne