
• 1 sīpols,
• 1 sarkanā paprika,
• 1 dzeltenā paprika,
• 4 nelieli tomāti,
• 100 gramu kalē kāpostu vai mazo spinātu lapu,
• 8 olas,
• 100 gramu zilā siera,
• sāls,
• pipari,
• eļļa cepšanai.
Gan sarkano, gan dzelteno saldo piparu sagriezu strēmelītēs, sasmalcināju sīpolu. Tos pannā apmaisot viegli apcepu augu eļļā. Pēc tam pievienoju spinātu lapas, gabaliņos sagrieztus tomātus, sāli un maltus melnos piparus. Apmaisot cepu pāris minūtes. Tad visam pārlēju kopā ar sāli un pipariem sakultas olas, iemaisīju dārzeņos un cepu dažas minūtes, līdz olas bija jau gandrīz savilkušās. (Šoreiz ēdienu pannā ar lāpstiņu dažas reizes apjaucu, taču, ja olām ar dārzeņiem ļausim cepties savu gaitu, gatavo sacepumu varēsim sadalīt gabalos kā pīrāgu.) Beigās virsū uzdrupināju zilo sieru un pacepu ēdienu vēl.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma