Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Olu vafeļu kūka ar vaniļas krēmu un ogām

Foto: Brigita Skaistkalne

• 250 gramu olu vafeļu,

• 200 mililitru saldā krējuma,

• 100 gramu krēmsiera,

• pūdercukurs,

• vaniļas cukurs,

• saldā krējuma biezinātājs,

• 200 gramu melleņu,

• zemenes.

Saputoju saldo krējumu kopā ar pūdercukuru un vaniļas cukuru pēc garšas, īpaši nepārsaldinot, jo vafeles arī ir saldas. Pakāpeniski pieputoju klāt arī klasisko krēmsieru, kā arī, lai krēms būtu stingrāks, saldā krējuma biezinātāju. Noskaloju un apsusināju lielogu mellenes un svaigas zemenes. Nu varēju veidot kūku. Uz cepampapīra vispirms klāju pirmo četrdaļīgo vafeli un pārsmērēju ar krēmu. Tam pāri izkārtoju mellenes, pārsedzu ar otru vafeli, ko savukārt atkal pārsmērēju ar balto masu un pārbārstīju ar mellenēm, kam pa vidu izkārtoju arī zemeņu šķēlītes. Beigās uzklāju trešo vafeli un pārsmērēju ar atlikušo krēmu. Kūkas virsu izrotāju ar mellenēm un zemenēm un ievietoju ledusskapī.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.