Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Pērļu grūbu krēms ar upenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 100 gramu pērļu grūbu,

● 150 gramu saldā krējuma,

● 2 tējkarotes cukura,

● 1 tējkarote vaniļas cukura,

● 200 gramu upeņu ogu vai to kompota.

PĒRĻU GRŪBAS izvārīju, kā ražotājs bija norādījis, noskaloju, atdzesēju un uzirdināju. Upenes, arī no saldētavas ziemā derēs, būtu jāpārlej ar apmēram pusglāzi ūdens, jāuzvāra, tad nedaudz jāpavāra un vēl jāizberž caur sietiņu, pievienojot mazliet cukura. Mērce jāatdzesē. Šoreiz izlīdzējos ar pašas vārīto upeņu kompotu.

Saputoju saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru un iecilāju izvārītajās un atdzesētajās grūbās. Masu izliku stikla trauciņos, pārlēju ar upeņu kompota mērci un greznoju ar burkā “nozvejotajām” odziņām.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.