Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Pērļu grūbu un kartupeļu biezputra

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu pērļu grūbu,

• daži kartupeļi,

• 1 sīpols,

• piciņa sviesta,

• kūpināta cauraugusi cūkgaļa,

• 200 mililitru saldā krējuma,

• timiāns,

• raudene,

• malts muskatrieksts,

• pipari,

• sāls.

Ņēmu vienu no četriem iepakojumā esošajiem maisiņiem ar pērļu grūbām, tās noskaloju un, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma, liku tās vārītā ūdenī un vārīju 20 minūtes. Otrā katliņā jāizvāra kartupeļi. Pannā izkausēju sviesta pikucīti un tajā apcepu sagrieztus sīpolus. Daļu kūpināta cūkgaļas vaidziņa sagriezu nelielos gabaliņos, daļu – šķēlītēs. Gaļu dziļākā pannā apcepu. Šķēlītes atliku malā, bet gaļas gabaliņiem pannā pievienoju saceptos sīpolus, notecinātas un uzirdinātas izvārītās grūbas, nelielos gabaliņos sagrieztus vārītos kartupeļus, kā arī garšvielas – kaltētu raudeni, timiānu, muskatriekstu, piparus un sāli. Pielēju saldo krējumu un visu kopā apmaisot sautēju 10–15 minūtes. Izvārīto biezputru pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem un rotāju ar saceptajām gaļas šķēlītēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.