
ŽELEJAI:
• 500 mililitru piena,
• 20 gramu želatīna,
• 50 mililitru ūdens,
• 110 gramu cukura,
• vaniļas cukurs.
MĒRCEI:
• 200 gramu saldētu ķiršu,
• 50 mililitru ūdens,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 1 ēdamkarote kukurūzas cietes.
Želatīnu aplēju ar ūdeni un minūtes desmit ļāvu uzbriest. Katliņā ielēju pienu, piekaisīju cukuru (tik daudz, cik receptē norādīts, pat nepievienoju), vaniļas cukuru garšai un karsēju, raugoties, lai nesāk vārīties. Karstajā pienā liku uzbriedināto želatīnu un maisīju, lai tas izšķīst. Saldo maisījumu salēju stikla trauciņos, no šī daudzuma varēs pamieloties četri ēdāji, un atdzesēju. Pēc tam ievietoju ledusskapī sastingšanai. Želejai pirms baudīšanas pārlēju atdzesētu ķiršu mērci. Ja saldētie ķirši nav pieejami, varam izmantot arī kādu ievārījumu ar ķiršu ogām vai mērci izvārīt no citām ogām vai augļu gabaliņiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma