
• 100 gramu pērļu grūbu,
• 2 glāzes piena,
• sāls,
• 100 gramu saldētu vai konservētu zaļo zirnīšu,
• 200 gramu biezpiena.
Grūbas bēru katliņā, pārlēju ar divām glāzēm uzkarsēta ūdens un vārīju uz lēnas uguns pēc norādījumiem uz iepakojuma – apmēram 20 līdz 25 minūtes. Ja ūdens katliņā jau izvārījies, bet grūbas vēl nav kļuvušas mīkstas, šķidrumu varam papildināt. Pēc tam pielēju pienu, piebēru noskalotus un notecinātus konservētus zaļos zirnīšus, piekaisīju sāli garšai un visu uzvārīju. Tad no uguns nocēlu un verdošajā zupā ar karoti liku sausa, stingra biezpiena pikas jeb klimpas. Uzliku katliņam vāku un atstāju, lai minūtes piecas biezpiens izkarst.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma