Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Piena zupa ar grūbām un biezpiena klimpām

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu pērļu grūbu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 glāzes piena,

• sāls,

• 100 gramu saldētu vai konservētu zaļo zirnīšu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 200 gramu biezpiena.

Grūbas bēru katliņā, pārlēju ar divām glāzēm uzkarsēta ūdens un vārīju uz lēnas uguns pēc norādījumiem uz iepakojuma – apmēram 20 līdz 25 minūtes. Ja ūdens katliņā jau izvārījies, bet grūbas vēl nav kļuvušas mīkstas, šķidrumu varam papildināt. Pēc tam pielēju pienu, piebēru noskalotus un notecinātus konservētus zaļos zirnīšus, piekaisīju sāli garšai un visu uzvārīju. Tad no uguns nocēlu un verdošajā zupā ar karoti liku sausa, stingra biezpiena pikas jeb klimpas. Uzliku katliņam vāku un atstāju, lai minūtes piecas biezpiens izkarst.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.