
• 200 gramu biezpiena (labāk – vājpiena),
• 120 gramu auzu miltu,
• 2 bumbieri,
• 2 tējkarotes magoņu sēkliņu,
• 2 olas,
• līdz 160 mililitriem ūdens,
• 10 gramu želatīna,
• cukurs pēc vajadzības,
• 1 ēdamkarote citrona sulas,
• kanēlis garšai.
Olas samaisīju ar pāris ēdamkarotēm cukura, pilngraudu auzu miltiem, magoņu sēkliņām, kanēli, šķipsniņu sāls un nedaudz ūdens tā, lai mīkla būtu bieza krējuma konsistencē. Izlīdzināju to ar cepamo papīru izklātā un mazliet ar eļļu ietaukotā garenajā veidnē un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu. Pīrāgu atdzesēju un uzmanīgi ar karoti izņēmu vidiņu, lai paliek tikai apakša un apmalītes. Mīkstumu sadrupināju.
Biezpienu sajaucu ar pāris ēdamkarotēm cukura, piekaisīju arī vaniļas cukuru garšai. Divas tējkarotes želatīna uzbriedināju aukstā novārītā ūdenī, tad izšķīdināju un kopā ar nomizotiem, gabaliņos sagrieztiem un ar ēdamkaroti citrona sulas apjauktiem bumbieriem iemaisīju biezpiena masā.
Mīklas pamatni vispirms noklāju ar biezpiena un bumbieru masu, pārkaisīju ar pīrāga mīkstuma drupatām, tad atkal liku biezpiena masu, bet virskārtā – auzu miltu mīklas drupatas. Uz vairākām stundām sagatavoto pīrāgu ievietoju ledusskapī sastingšanai. Pēc tam varēju griezt gabaliņos.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma