Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Pīrāgs ar biezpienu un bumbieriem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu biezpiena (labāk – vājpiena),

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 120 gramu auzu miltu,

• 2 bumbieri,

• 2 tējkarotes magoņu sēkliņu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 olas,

• līdz 160 mililitriem ūdens,

• 10 gramu želatīna,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• cukurs pēc vajadzības,

• 1 ēdamkarote citrona sulas,

• kanēlis garšai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Olas samaisīju ar pāris ēdamkarotēm cukura, pilngraudu auzu miltiem, magoņu sēkliņām, kanēli, šķipsniņu sāls un nedaudz ūdens tā, lai mīkla būtu bieza krējuma konsistencē. Izlīdzināju to ar cepamo papīru izklātā un mazliet ar eļļu ietaukotā garenajā veidnē un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu. Pīrāgu atdzesēju un uzmanīgi ar karoti izņēmu vidiņu, lai paliek tikai apakša un apmalītes. Mīkstumu sadrupināju.

Biezpienu sajaucu ar pāris ēdamkarotēm cukura, piekaisīju arī vaniļas cukuru garšai. Divas tējkarotes želatīna uzbriedināju aukstā novārītā ūdenī, tad izšķīdināju un kopā ar nomizotiem, gabaliņos sagrieztiem un ar ēdamkaroti citrona sulas apjauktiem bumbieriem iemaisīju biezpiena masā.

Mīklas pamatni vispirms noklāju ar biezpiena un bumbieru masu, pārkaisīju ar pīrāga mīkstuma drupatām, tad atkal liku biezpiena masu, bet virskārtā – auzu miltu mīklas drupatas. Uz vairākām stundām sagatavoto pīrāgu ievietoju ledusskapī sastingšanai. Pēc tam varēju griezt gabaliņos.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.