
• 400 gramu kārba konservētu pupiņu,
• 300 gramu kūpināta vistas girosa,
• 1 puravs,
• 1 paprika,
• 1 svaigs gurķis,
• sāls,
• pipari,
• majonēze.
Sarkanās pupiņas noskaloju tekošā ūdenī, notecināju un bēru bļodā. Kūpinātu vistas girosu sagriezu nelielos kubiņos. Te varam izmantot arī kūpinātus vistas šķiņķīšus, kā arī kūpinātu vai vārītu cūkgaļas šķiņķi. Puravu labi noskaloju un sagriezu, sarkano saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu strēmelītēs. Svaigu gurķi nomizoju un sagriezu kubiņos. Derēs arī skābēts vai marinēts gurķis, kas piešķirs salātiem pikantumu. Visas sagatavotās sastāvdaļas samaisīju kopā ar nelielu majonēzes daudzumu, piekaisot arī sāli un maltus piparus pēc garšas. Salātu mērcei pusi majonēzes varam aizstāt ar skābo krējumu.