Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Labu apetīti! Rabarberu putas jeb "sambuks" ar pienu

Foto: Brigita Skistkalne

 3 olu baltumi,

 rabarberu biezenis vai cits ievārījums pēc izvēles,

 kanēlis vai citrona miziņa,

 piens.

Ar rokas mikseri sakūlu olu baltumus stingrās putās tā, lai, bļodu apgāžot, no tās neizkrīt. Pēc tam to ieputoju tieši ar domu par desertiem vasarā izvārītajā un ledusskapī noglabātajā rabarberu biezenī ar nelielu cukura daudzumu. Kur ziemā ņemt rabarberus? Te varam izlīdzēties ar kādu no saviem mīļākajiem ievārījumiem vai biezeņiem un pievienot pēc garšas. Tad bļodiņā ielēju zemeņu pienu un uzliku gaisīgo putojumu, ko pārkaisīju ar šķipsniņu kanēļa. Labāk gan šo putojumu apēst uzreiz, nākamajā dienā tas var nedaudz atsuloties.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.