Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Rabarberu un ābolu smēriņš ar medu

Foto: Brigita Skaistkalne

• 400 gramu rabarberu,

• 1 ābols,

• 150 gramu medus,

• 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta,

• ½ tējkarotes kanēļa.

Skābos kātus nomazgāju, nomizoju un nosvēru nepieciešamo daudzumu, tad sagriezu mazos gabaliņos. Nomizoju un sagriezu arī ābolu. Liku katliņā un pievienoju medu – labi, ka bija atlicis vēl no iepriekšējā gada, jo jauno taču žēl vārīt, svaigs tas garšo vislabāk un ir arī veselīgāks. Pieliku arī vaniļu un kanēli. Visu uzvārīju un, reizēm apmaisot, turpināju lēni vārīt vismaz pusstundu, līdz masa kļuva biezāka. Tad tā jāizberž vai nu caur sietu, vai jāsablendē. Lai vārījums būtu viendabīgs, šoreiz izlīdzējos ar restoto kartupeļu stampiņu. Skābeno biezeni sapildīju divās burciņās un noglabāju ledusskapī.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.