Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Rīspapīra ruletītes ar malto gaļu un kāpostiem

Foto: Brigita Skaistkalne

● 6 – 8 ēdamā rīspapīra loksnes,

● 300 gramu maltās gaļas,

● 150 gramu svaigu kāpostu,

● 1 ķiploka daiviņa,

● 1 – 1,5 ēdamkarotes sojas mērces,

● sīpolu lociņi,

● pētersīļu zaļumi,

● sezama sēkliņas,

● augu eļļa.

Sausā pannā malto cūkgaļu apcepu kopā ar sasmalcinātiem svaigiem kāpostiem un ķiplokiem, ar lāpstiņu drupinot, lai nepaliek kunkuļi. Kad pildījums bija izcepies, to pārliku bļodā, pievienoju sojas mērci un sasmalcinātus zaļumus. Visu labi samaisīju.

Katru rīspapīra loksni viegli samitrināju ar ūdeni, tai tā kļūtu elastīgāka un pakļautos locīšanai. Uz katras liku pildījumu, satinu ruletītē un vēl apsusināju papīra dvielī. Ruletītes izkārtoju pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu un apcepu līdz zeltainai garoziņai. Pēc tam pārkaisīju ar sezama sēkliņām.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.