
- 5 olas,
- ½ – 1 sīpols,
- 1 ķiploka daiviņa,
- 1 saldais pipars,
- 4 tomāti,
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas,
- 1 tējkarote maltas paprikas,
- 1 tējkarote kumīna,
- sāls,
- pipari,
- pētersīļi,
- augu eļļa.
JA IZAUGUSI bagātīga tomātu raža, tos varam izmantot ne tikai svaigus, bet arī gardu ēdienu pagatavošanai. Piemēram, šādas sātīgas brokastis ar nedaudz citādāk pasniegtām ceptām olām priecēs mājiniekus un būs krāsains sākums veiksmīgai dienai.
Sīpolu nomizoju un pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu apcepu līdz caurspīdīgumam. Tad pievienoju sasmalcinātu ķiploka daiviņu un pacepu vēl apmēram minūti. Pēc tam pieliku strēmelītēs sagrieztu saldo piparu un cepu 5 – 7 minūtes. Nu bija kārta gabaliņos sagrieztiem tomātiem, pievienoju arī tomātu pastu, garšvielas un turpināju gatavot vēl 5 – 7 minūtes. Visbeidzot pannā pa vienai uzmanīgi iesitu olas, uzkaisīju piparus un sāli un zem vāka cepu, līdz olas šķita gatavas. Ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām.