
• 1 avokado,
• 200 gramu konservētu turku zirņu,
• 2 olas,
• ½ svaiga gurķa,
• 1 selerijas kāts,
• dilles,
• 3 ēdamkarotes kefīra vai bezpiedevu jogurta,
• ½ tējkarotes sinepju,
• sula no 1/3 citrona,
• sāls,
• malti pipari,
• pilngraudu maizes šķēles.
Vispirms izvārīju un atdzesēju olas. Konservētos turku zirņus jeb aunazirņus noskaloju, bēru bļodā un samīcīju, lai veidojas gabalaina masa. Tai piemīcīju nomizotu avokado. Svaigo gurķi, selerijas kātu un diļļu zaļumus sīki sagriezu, pēc tam piemaisīju masai. Piejaucu sinepes, šķipsnu sāls, piparus, citrona sulu un bezpiedevu jogurtu. Vārītās olas nolobīju, sarīvēju un arī iemaisīju salātu masā. Tad to liku bļodiņā un rotāju ar olu ripiņām un dillēm. Daļu salātu izliku uz iepriekš pannā apgrauzdētām graudu maizes šķēlītēm.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma