Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Salāti no turku zirņiem “Veselīgu dienu!”

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 avokado,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 200 gramu konservētu turku zirņu,

• 2 olas,

• ½ svaiga gurķa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 selerijas kāts,

• dilles,

• 3 ēdamkarotes kefīra vai bezpiedevu jogurta,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• ½ tējkarotes sinepju,

• sula no 1/3 citrona,

• sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• malti pipari,

• pilngraudu maizes šķēles.

Vispirms izvārīju un atdzesēju olas. Konservētos turku zirņus jeb aunazirņus noskaloju, bēru bļodā un samīcīju, lai veidojas gabalaina masa. Tai piemīcīju nomizotu avokado. Svaigo gurķi, selerijas kātu un diļļu zaļumus sīki sagriezu, pēc tam piemaisīju masai. Piejaucu sinepes, šķipsnu sāls, piparus, citrona sulu un bezpiedevu jogurtu. Vārītās olas nolobīju, sarīvēju un arī iemaisīju salātu masā. Tad to liku bļodiņā un rotāju ar olu ripiņām un dillēm. Daļu salātu izliku uz iepriekš pannā apgrauzdētām graudu maizes šķēlītēm.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.