Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Sāļie biezpiena plācenīši ar zaļumiem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 260 gramu 9 % biezpiena,

• 1 ola,

• 1 ķiploka daiviņa,

• 5 grami pētersīļu,

• 5 grami diļļu,

• 35 grami rudzu (kviešu, rīsu, kukurūzas) miltu,

• 40 mililitru augu eļļas,

• sāls,

• malti melnie pipari.

Olu iesitu bļodā un samaisīju ar biezpienu. Piekaisīju sāli, maltus piparus un apmēram 20 gramu miltu – šoreiz pilngraudu auzu. Visu rūpīgi samaisīju, ar dakšiņu izspaidot lielākos biezpiena kunkuļus.

Noskaloju pa saišķītim diļļu un pētersīļu zaļumu, apsusināju un sīki sagriezu. Sasmalcināju ķiplokus. Arī tos piemaisīju biezpiena masai. No tās ar mitrām rokām izveidoju apaļus plācenīšus un apviļāju atlikušajos apmēram 15 gramos miltu. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu liku cepties no abām pusēm, uzmanīgi apvēršot, līdz zeltaini brūnai garoziņai.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.