● 100 gramu bekona,
● 2 – 3 tomāti,
● 1 kārbiņa konservētu turku zirņu,
● sāls,
● sīpolu lociņi.
Vairākas bekona – kūpinātas cūkgaļas krūtiņas – šķēlītes, kā arī tomātus sagriezu vidēja lieluma gabalos. Sīpolu lociņus sasmalcināju. Turku zirņiem notecināju šķidrumu.
Pannā, nepievienojot citas taukvielas, uz vidējas uguns apcepu bekonu, tad to izliku uz šķīvja. Tajā pašā pannā tauciņos, kas izdalījās, cepoties gaļai, vairākas minūtes apcepu arī turku zirņus. Pēc tam samaisīju tomātus kopā ar apcepto cūkgaļu un turku zirņiem. Pēc garšas vēl varam piemest mazliet sāls. Pagatavotos siltos salātus pārkaisīju ar sīpolu lociņiem.
Reklāma