Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Skābā krējuma un svaigu ogu kūka

Foto: Brigita Skaistkalne

● 800 gramu 15 – 20 % skābā krējuma,

● 400 gramu aveņu,

● 200 gramu melleņu,

● 80 gramu pūdercukura,

● 30 gramu želatīna.

Ogas un to proporcijas varam izvēlēties pēc savas garšas un iespējām. Atliku rotāšanai skaistākās avenes un lielogu mellenes, pārējās ogas sasmalcināju ar mietveida blenderi viendabīgā masā, ko vēl varam izberzt caur sietu. Želatīnu aplēju ar 150 mililitriem auksta novārīta ūdens un atstāju uzbriest. Uzbriedināto želatīnu samaisīju ar ogu biezeni un maisot sildīju neuzvārot, līdz tas bija izšķīdis. Noņēmu no plīts un atdzesēju. Ogu masu lēju lielā bļodā, pievienoju skābo krējumu un pūdercukuru un ar mikseri saputoju. Tad visu pārlēju ar pārtikas plēvīti izklātā veidnē un ievietoju ledusskapī sastingšanai vismaz uz 4 – 6 stundām. Vēlāk kūku uzmanīgi apvērsu uz lēzenā šķīvja un rotāju ar svaigām ogām. Tās varam papildināt ar kādu piparmētru lapiņu, kā arī pārkaisīt ar pūdercukuru.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.