Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Smiltsērkšķu ķīselis ar putukrējumu

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu smiltsērkšķu,

• 130 gramu cukura,

• 1,5 glāzes ūdens,

• 40 gramu cietes,

• putukrējums.

SALDĒTĀS smiltsērkšķu ogas bēru katliņā ar uzkarsētu ūdeni un vārīju dažas minūtes. Pēc tam saspaidīju un izberzu caur sietu. Biezumi vairs nebija vajadzīgi, bet izspiesto šķidrumu lēju atpakaļ katliņā, piebēru cukuru un apmaisot karsēju, līdz tas bija izšķīdis. Maisot pievienoju aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti – to nesvēru, bet, paskatījusies tabulā, te izmantoju vienu krietnu ēdamkaroti un vienu tējkaroti. Ja vēlamies izvārīt biezāku vai arī šķidrāku ķīseli, cietes daudzumu varam nedaudz mainīt. Turpināju karsēt, līdz katla saturs uzvārījās un sabiezēja. Pēc tam to sadalīju trauciņos un atdzesēju.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.