
• 200 gramu šokolādes,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• 2 tējkarotes želatīna,
• dzērveņu sula,
• ūdens,
• cukurs,
• kartupeļu ciete.
Dabīgajai dzērveņu sulai katliņā pielēju ūdeni un piekaisīju cukuru pēc garšas, raugoties, cik skābu vai saldu ķīseli vēlos, un uzvārīju. Sulu iebiezināju ar nelielu daudzumu (šķidrajam ķīselim parasti uz litru šķidruma ņemu vienu ēdamkaroti cietes, biezajam – četras) aukstā ūdenī izšķīdinātas kartupeļu cietes, ķīseli vēlreiz uzkarsējot. Klimpām uzbriedināju želatīnu divās ēdamkarotēs novārīta auksta ūdens. Šokolādi salauzīju gabaliņos un kopā ar pusi paredzētā saldā krējuma katliņā karsēju un samaisīju viendabīgā masā. Iemaisīju izšķīdinātu uzbriedināto želatīnu un atdzesēju. Atlikušo saldo krējumu saputoju un iecilāju šokolādes maisījumā, pēc tam ievietoju ledusskapī sastingt. Vēlāk ar karoti ņēmu brūno masu, lai veidojas klimpas, un liku tās atdzesētā dzērveņu ķīselī. Rotāju ar dzērveņu ogām un piparmētru lapiņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma